Stiekem moet Sinterklaas nog arriveren in ons land… maar ik kan niet wachten tot het Kerst is! Ik ben namelijk gek op al die fijne decoratie, lichtjes, sterren, mooi inpakpapier, kerstcadeaus en die fijne warme sfeer in huis!¬†Ik ben dan ook al subtiel begonnen met het versieren van ons huis in aanloop naar de feestdagen. In een stijl die bij ons huis past!

Kerst, maar dan anders

De meeste winkels staan inmiddels al vol met kerstartikelen. Hartstikke leuk, maar ik vind de meeste items zo overweldigend. De decoratie is vaak te klassiek, te bling-bling of te kitch voor mij;) Maar waar ik wel helemaal weg van ben zijn de Scandinavische kerstversieringen. Die hebben natuurlijke materialen, frisse/lichte kleuren, grafische vormen en eenvoud, maar zijn toch heel warm en huiselijk. Zo is ons interieur ook, dus ik trek dit thema graag door in de feestversiering. Als leidraad voor de decoratie ben ik er al volop los aan het pinnen. Maar wat ik nog niet kon vinden was een pastelkleurige kerstboom poster. Reden genoeg om er zelf een te ontwerpen ūüôā

Kerstboom poster in de kleur mint groen
Kerstboom poster in het roze
Kerstboom poster in het groen met sterren en sneeuw. Oh denneboom!

Pastel kerstboom poster

Tadaaaa… zo werd een nieuw item voor de webshop geboren: de kerstboom poster.¬†Een prachtig kerstcadeau √©n je redt er ook nog eens een boom mee¬†?¬†Geen klassieke uitstraling, met tierelantijntjes, maar een mooie kerstprint in fijne pastelkleuren. Een kerstboom die past bij onze inrichting. Joepie!

En er zijn nog meer voordelen aan de kerstboom poster: je hebt geen last van uitvallende naalden, mensen met een allergie kunnen w√©l tegen deze kerstboom en pastelkleuren raken nooit uit de mode. Dus je kan ‘m ieder jaar zo weer opnieuw ophangen. Dit alternatief voor een echte¬†kerstboom is een eye catcher waar je in de donkere dagen voor en na kerstmis veel plezier van hebt.

Kerstboom poster inlijsten

Je kan de kerstboom poster natuurlijk gewoon inlijsten of met masking tape aan de muur hangen. Maar wat misschien nog veel leuker is; plak ‘m¬†op een houten (bijvoorbeeld triplex) plaat en zet ‘m tegen de wand. Hoe je dat doet?

  • Koop een houten plaat bij een bouwmarkt, daar kunnen ze de afmeting die je wilt op maat zagen
  • Bevestig de poster met dubbelzijdig tape op de plaat en voila, klaar is je kunstwerk
  • Gebruik geen lijm,¬†dan heb je kans dat de plaat krom trekt