Met de komst van ons zoontje Novi stortten we ons van het ene in het andere (inkoop)avontuur. Van het inrichten van zijn kamertje tot het uitzoeken van een fijne kinderwagen. Ik was in de veronderstelling dat we alle baby essentials wel in huis hadden, maar het echte ‘werk’ begon eigenlijk pas na zijn geboorte.

Zo brachten wij in de weken en maanden na zijn geboorte met enige regelmaat een bezoekje aan diverse online babywinkels en de postbezorger stond dan ook regelmatig aan onze deur. Wat wij dan nog niet hadden ingeslagen? Genoeg hydrofiele doeken, flesjes en speentjes in verschillende soorten en maten, een draagzak (trouwens echt een aanrader), een borstkolf en nog meer hydrofiele doeken, want daar kan je nooit genoeg van in huis hebben.

Nog iets uit die categorie: luiers. Wat heb je daar veel soorten en maten in ? We zijn de eerste weken gestart met wegwerpluiers. Zo denk je dat je daar een grote voorraad van hebt, en zo zijn ze alweer op. Wat gaan er een hoop van die dingen doorheen op een dag! Het is wel erg makkelijk, je gooit ze zo weg en pakt weer een schone nieuwe. Maar het voelde tegelijkertijd ook heel dubbel, iedere keer als we met een volle zak richting onze kliko liepen. Wat een belasting voor het milieu! Onze nieuwsgierigheid werd daarom gewekt naar een duurzamer alternatief: wasbare luiers! Bij de Billenboetiek zochten we aan aantal leuke luiers uit en zo startte weer een nieuw avontuur.

Gebruiken jullie ook wasbare luiers? ??

Liefs, Amber